Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2006

Αυτό το βλέπετε και ΄σεις ή με γελούν τα μάτια μου ???

Μεγάλε sorry, όταν λες "έτσι" ??? Ακριβώς έτσι ???

Εεεε χμχμχμ....συγνώμη...


Μήπως θέλει κανείς να μας πει πώς έδωσε το δώρο Χριστουγέννων ο Πετρομήτσος και πόσο τελικά άλλαξαν τα πράγματα από πέρυσι ή να το κάνουμε γαργάρα ???

Ή καλύτερα, .....να το πω εγώ???

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 25, 2006


Πέθανε ο πατέρας της σόουλ μουσικής
25/12/2006

"Όλοι έχουν ψυχή, ό,τι μουσική και να παίζουν, δεν θα αλλάξω ως το τέλος"Πέθανε σε ηλικία εβδομήντα τριών ετών ο "πατέρας" της σόουλ, Τζέιμς Μπράουν. Εισήχθη με πνευμονία στο νοσοκομείο της Ατλάντα και πέθανε λίγες ώρες αργότερα, δήλωσε ο εκπρόσωπός του. Τα χιτς I Got You (I Feel Good), Papa's Got a Brand New Bag και Living in America έκαναν το Μπράουν διάσημo στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Μπράουν χτύπησε 94 πρωτιές στο αμερικανικό Billboard και έγραψε συνολικά τουλάχιστον 800 τραγούδια.

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2006

Driving home for Christmas...


Καλά ρε είστε σοβαρές?? Τις γιορτές περιμένετε για να βγάλετε τις κούρσες σας βόλτα??

Τόσο καιρό διαβάζω σε όλα τα ελληνικά blogs για το πακέτο που τρώει ο κόσμος με την κίνηση, αλλά νόμιζα ότι όλοι υπερβάλλουν...μέχρι χθες...

Γιατί χθες έκανα μιάμιση ώρα να πάω στη Ν. Σμύρνη. Ή μάλλον, "γιατί χθές έκανα μιάμιση ώρα να πάω στη Ν. Σμύρνη κυρία μου??????"

Επειδή εσύ δεν έχεις λόγο να βιαστείς, εγώ που έχω είμαι ηλίθιος??

Θυμάμαι, παλιότερα, σε έβλεπα μέσα σε λεωφορεία, σε ταξί, στο αυτοκίνητο του αντρός σου , οπουδήποτε τέλος πάντων και σκεφτόμουν πόσο τυχεροί είμαστε όλοι οι υπόλοιποι που δεν έχεις αυτοκίνητο...

Αλλά να, που πήρες και αυτοκίνητο. Βάζεις τις σακούλες στο πίσω κάθισμα, την τσάντα σου κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού (επειδή το λέει ο Ευαγγελάτος), κοτσάρεις και τον Ντέρτι για να 'χουμε καλό δρόμο και όποιον πάρει ο χάροντας...

Φυσικά, γνωρίζεις επίσης, ότι είναι η καλύτερη ευκαιρία να κάνεις και τα τηλεφωνήματά σου, αφού επιτέλους μπορείς να συζητήσεις με την ησυχία σου με την φίλη σου την Έφη χωρίς τη μουρμούρα του Τάκη...

Και ξεκινάς...

Φυσικά σεβόμενη τον δικό σου Κ.Ο.Κ γιατί αυτός που έχουμε οι υπόλοιποι είναι ξεπερασμένος πια, από τα 60's...

Ο δικός σου Κ.Ο.Κ. αναφέρει ρητώς ότι...

Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο, από την τρίτη σχέση και πάνω στο κιβώτιο ταχυτήτων. Εξάλλου η ταχύτητα σκοτώνει.

Οι προειδοποιήσεις, βλέπε φλας, σινιάλο με φώτα κτλ., έχουν αντικατασταθεί από ένα απλό χαμόγελο. Απλά χαμογελάς και θεωρείς ότι ο άλλος θα σε αφήσει να περάσεις. Δεν πα νά' ρχεται με 100 από απέναντι, εσύ χαμογελάς και βγαίνεις. Ο άλλος πλακώνεται στα φρένα, κολλάνε τα πράγματά του στο παρμπρίζ, μαζί με αυτόν και όλων των από πίσω του και εσύ συνεχίζεις να χαμογελάς. Έτσι και αλλιώς εσύ δεν είδες τίποτα από όλα αυτά, γιατί η Έφη σου λέει τί είπε ο Λάκης στην εκπομπή...

Όλα μπορείς να τα κάνεις με το αυτοκίνητό σου, το οποίο συνήθως είναι σαν περίληψη καταλόγων του Hondou...Όπου θες σταματάς (αααα για να δω αυτές τις μπότες, τιμή...???), όποτε θες πατάς αυτό το κόκκινο με το τριγωνάκι και τρέχεις προς τη βιτρίνα, οι άλλοι από πίσω στα πρόθυρα εγκληματικής πράξης, οι περισσότεροι ψάχνουν ήδη τα τηλέφωνα των δικηγόρων τους....

Και εσύ επιστρέφεις, χαμογελάς και..."sorry"!!

Το κακό είναι, ότι μέρες γιορτών είναι, πάντα τη γλιτώνεις...

Και είναι σαν το κάνεις επίτηδες ρε γαμώτο...Προκλητικά επίτηδες...δεν γίνεται να μην ξέρεις ότι αν σου έκαναν κάτι αντίστοιχο θα σου γύριζε το μυαλό...

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21, 2006

Όσο εγώ είμαι editor, άλλο τόσο αυτό είναι editorial...
















Το 1988 θυμάμαι, είχα πάει για διακοπές στην Κύπρο. Όταν επέστρεψα, βρήκα μία περίεργη μόδα στην πόλη. Όλοι μα όλοι ήθελαν να διαβάσουν τον Αλχημιστή, "κάποιο" βιβλίο, "κάποιου" Πάουλο Κοέλιο. Και πρέπει όλοι να το διάβασαν τελικά.
Εγώ από την άλλη, από αντίδραση δεν το διάβασα, περίμενα να περάσουν άλλα 3-4 χρόνια.
Θα μου πείτε, τι μας νοιάζει εμάς...σας νοιάζει, γιατί αφενός το έχετε διαβάσει και αφετέρου άμα δεν τα πώ σε σας σε ποιους θα τα πώ??
Δεν ξέρω αν το θυμάστε, όλοι ήταν κατενθουσιασμένοι. "ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ,ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ-ΟΝΕΙΡΟ , "Ένα υπέροχο βιβλίο, που καμιά σχέση δεν έχει με τα υπόλοιπα βιβλία του ΚΟΕΛΙΟ, σε αγγίζει, σε γεμίζει ερωτηματικά που για να τα απαντήσεις αναγκάζεσαι να "σκύψεις" και να "δείς" μέσα σου.... " ο άλλος, "Ισως ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ! Δείχνει την πολύπλευρη μορφή της ζωής και γιατί όχι και το ίδιο της το νόημα! " ο δείνα...
Το βιβλίο κατέληγε, ειδικότερα και απλουστευμένα στο ότι "όταν ποθείς κάτι, όλο το σύμπαν συνομωτεί για να πραγματοποιήσει την ευχή σου". Σήμερα λοιπόν σκεφτόμουν πως έχει
ή, πως θα μπορούσε να εκφραστεί αυτό στην πράξη...
Ας πάρουμε δύο όχι τυχαία παραδείγματα...Από τη μία ο Πετρομήτσος...Είναι φιλόδοξος ο άτιμος. Θέλει πολύ να του πάει καλά όλη αυτή η ιστορία. Να δείξει ότι είναι καλός manager και οτι δεν είναι τυχαία εκεί που είναι (ανάθεμα και αν ξέρει...). Η Θρήνη το ξέρει αυτό. θέλει να τον βοηθήσει. Χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους, όλες τις γνωριμίες, όλους τους τρόπους για να το πετύχει αυτό.
Από την άλλη, ένας οποιοσδήποτε ταλαίπωρος στον οποίο χρωστάει χρήματα ο Πετρομήτσος. Μόνος του πρέπει να τρέχει, να αφιερώνει τον κόπο και τον χρόνο του.
Μα τι γίνεται?? Μήπως ο δεύτερος δεν το θέλει τόσο πολύ?? Μήπως το σύμπαν μπορεί να συνομωτεί μόνο για έναν κάθε φορά?? Μήπως αν εγώ θελήσω σε δέκα χρόνια, αν μου τη βαρέσει βρε αδερφέ, να κάνω χρυσό δίσκο και το πιστέψω πολύ, θα γίνει?? ¨ ΄Οχι βέβαια και ξέρετε γιατί?? Γιατί όλα τα πράγματα έχουν όρια.
Δεν πα να θέλω να γίνω και αστροναύτης?? Δεν παίζει.
Πάουλο δεν μου τα είπες καλά. Άλλα κατάλαβα εγώ από το βιβλίο σου. Και όλοι οι υπόλοιποι φυσικά. Λες όλοι να καταλάβαμε λάθος?? Ή μάλλον, λες να θέλουμε όλοι λάθος πράγματα?? Γιατί δεν συνομωτεί και για εμάς λίγο το σύμπαν??
Τώρα που είπα σύμπαν...Σας έχει τύχει ορισμένες μέρες να νιώθετε περίεργα?? Σαν να φαίνεται ότι κάτι θα γίνει, χωρίς όμως να γίνεται τίποτα στο τέλος?? Λες και σας ακολουθεί συνεχώς ένα περίεργο μάτι από πάνω σας?? Τι σημαίνει αυτό?? Σήμερα έπαθα και ένα έντονο Deja-Vu αλλά έχω βολευτεί με την εξήγηση ότι είναι ένα παιχνίδισμα του μυαλού μας και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ήταν περίεργο, όπως κάθε φορά δηλαδή, γιατί από τη στιγμή που θα σκεφτείς ότι "αυτό το έχω ξαναδεί", ξέρεις ακριβώς τι θα συμβεί και τι θα ειπωθεί στα επόμενα τρία λεπτά.
Έτσι είναι ή να ανησυχώ?? Μου έχουν μήπως πέσει πολλά τα "περίεργα"?? Οι παπάδες που πλακώθηκαν με τα λοστάρια και τις σιδηρολαβές, δεν έχουν διαβάσει τον Αλχημιστή?? Η μόνο σε μένα φαίνονται όλα ύποπτα ??Ποιο σύμπαν συνομώτησε για να πετύχουν ο ένας το κεφάλι του άλλου?? Μήπως παραείναι πολλοί οι Πετρομήτσοι??
Α, Πάουλο, θέλω πολύ να χιονίσει!! Πώς θα το καταφέρω?? Επιθυμώ το σύμπαν να λάβει γνώση για την επιθυμία μου αυτή, πού πρέπει να απευθυνθώ??
Επειδή είμαστε πολλοί, μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο σε σχέση με το σύμπαν, για να γίνει πιο γρήγορα, μπας και προλάβουμε και τα Χριστούγεννα??
Χμμμ κάτσε να σκεφτώ τι άλλο...τι άλλο...Α ναι, γίνεται φέτος ο Άγιος Βασίλης να μου φέρει δώρο ύπνο?? Δεν θέλω τίποτα άλλο, το κινητό και τη φωτογραφική θα τα αγοράσω μόνος μου, θέλω μόνο να μου φέρει ύπνο, γιατί μόνο αυτό μου λείπει...thanks..
P.S./ΑΣΧΕΤΟ
Στο μαγαζί του ο Πετρομήτσουλας έχει έναν μπάρμπα.
Αν φαντάζεστε ένα σεβάσμιο γέροντα απ' αυτούς που τα μάτια τους ξεχειλίζουν σοφία, πλανάσθε πλάνην οικτράν.
Εδώ μιλάμε για έναν κωλόγερα που δεν πάει ο νους σας.
Έχετε δει κάτι πορνόγερους που κυνηγάνε κοριτσάκια με αυτό το άρρωστο βλέμα, που θέλετε να τους πατήσετε στο κεφάλι μόνο και μόνο για αυτό που βλέπετε, χωρίς να θέλετε να μάθετε περισσότερα??
Ένα τέτοιο πράμα φανταστείτε λοιπόν...Αυτός που λέτε, κοπροσκυλιάζει όλη μέρα εκεί μέσα και το παίζει διευθυντής..Πότε από 'δω, πότε από ΄κει...μέχρι να βαρεθεί...Όταν βαρεθεί παραιτείται και πάει και κοπροσκυλιάζει στο σπίτι του, επίσημα πλέον και δικαιωμένος από τον αγώνα του κατά της ιδιοκτησίας και του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο φυσικά, ταίζει την κοιλάρα του με πολλά euros μηνιαίως, δεδομένου ότι έχει και τα "τυχερά" της η δουλειά. Όλο και κάπου θα καλύψει τον Πετρομήτσο και δεν θα μιλήσει, όλο και κάπου θα του πάει ρούχα (ειδικά μέχρι πριν από λίγο καιρό, που αν σε βάζανε Παρασκευή αυτόφωρο, έβγαινες Δευτέρα). Αυτά πληρώνονται...δεν τα κάνει όποιος όποιος, πρέπει να είσαι έμπιστος του αφεντικού.
Όταν στο σπίτι, πάνω στο κωλοβάρεμα, χτυπάει το τηλέφωνο, ο κωλόγερος ξαφνιάζεται. "Εμπρός??" λεέι, "έλα ρε Κώδωνα, πρέπει να έρθεις κατεπειγόντως γιατί έβαλα ένα νέο συνέταιρο και δεν θέλω να μιλήσει με τους άλλους και να καταλάβει.."
"Έγινε αφεντικό" λέει και κλείνει το τηλέφωνο.
Και ξαναεμφανίζεται στο μαγαζί, δικαιωμένος και αυτή τη φορά που η ιδιοκτησία κατάλαβε το λάθος της και τον επαναπροσέλαβε..
Και έτσι παρασιτεί εκεί μέσα, παίζοντας με τις ζωές όλων των υπόλοιπων μέχρι να ξαναπαραιτηθεί κ.ο.κ.
Ο Κώδωνας είναι και συνδικαλι(η)στής. Αντίθετα με ότι γνωρίζετε, συνδικαλισμός σημαίνει: τα έχω καλά με την ιδιοκτησία, στους άλλους λέω ότι πλακώνομαι, και όταν ζορίσουν τα πράγματα πάω σπίτι μου μέχρι να ξεχαστούν. Έχει βρει και άλλους αξιόμαχους συντρόφους στον δίκαιο αυτό αγώνα. Τα ίδια λαμόγια είναι και οι άλλοι αλλά θα τα πούμε αυτά αναλυτικότερα στην πορεία. Το θέμα είναι, πώς γίνεται άνθρωποι σαν τον Πετρομήτσο και τον Κώδωνα να κυκλοφορούν ελεύθεροι και άλλοι να μπουζουριάζονται επειδή ο ψύλλος πήδηξε??
Τελικά ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό?? Τελικά εγώ την έχω καλύτερα ή αυτά τα λαμόγια??
Μήπως τελικά μερικές φορές που σκέφτομαι ότι αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε παράδεισο και κόλαση δεν θα ήξερα που θέλω να πάω??
Μάλλον θα ήξερα..! Και στα δύο...στον παράδεισο επειδή πρέπει και στην κόλαση επειδή εκεί θα είναι οι φίλοι μου και θα περάσω καλά!!

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20, 2006

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ/ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ



EIKONA 1





EIKONA 2



ΕΚΤΑΚΤΩΣ πρέπει να παρέμβω.....Θα με ρωτήσετε τί συμβαίνει, τί σημαίνουν τα σκίτσα...
Λοιπόν και έχουμε και λέμε. Στην εικόνα 2 είναι αυτός ο οποίος είναι υπεύθυνος για την όλη μανούρα. Έτσι εμφανίζεται σήμερα και ανάλογο είναι και το ραδιόφωνο που θέλει να κάνει...Για τα ρούχα δεν έχει οριστικά καταλήξει σε αυτά που βλέπετε, πάντως αυτό είναι το mood...
Πλαισιώνεται στη νέα του αυτή προσπάθεια, από εξέχοντες μουσικούς βιρτουόζους, αλλά και σολίστες παραδοσιακών οργάνων καθώς επίσης και από πρωταθλητές ρίψεως ειδών ανθοκομίας σε πίστες της εθνικής οδού. Ξέρετε, σε αυτές που αν δεν έχει τουλάχιστον τρία αγροτικά στην είσοδο, δεν πατάς το πόδι σου μέσα γιατί είναι κυριλέ...
Είθε όλα να σας παν καλά, είθε η προσπάθεια να ευδοκιμήσει, αλλά να σας πω και τη μαύρη μου αλήθεια, ώρες ώρες σκέφτομαι ότι ο Πετρομήτσος και το Google να είχε, θα κατάφερνε να το κάνει ζημιογόνο...
Που πάει και τα/τους βρίσκει...Δεν έχω χρόνο ρε γμτ και ο άνθρωπος οργιάζει...δεν προλαβαίνω τα κατορθώματα του...θα συνεχίσω λοιπόν και αν δείτε πάνω από 10 φορές το ίδιο πλήκτρο πατημένο, πάει να πει ότι έγειρα...
Και ξαναέχουμε και ξαναλέμε. Θυμάστε τις τηλεφωνήτριες που λέγαμε??
Ο Πετρομήτσος (ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν, έχει ένα μοναδικό τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, θα αναλυθεί παρακάτω) τις έθεσε σε διαθεσιμότητα!! (Μήτσοοοο i need a back uuuupp....) και στη θέση τους έφερε άλλες. Θα πληρώνει το μισό μισθό στις τεθείσες σε διαθεσιμότητα (λες και πλήρωνε και τον ολόκληρο δηλαδή...) για να κάθονται σπίτι τους με την αγωνία!! Αυτό σίγουρα το σκέφτηκε ο ίδιος!!! Είδατε που σας έλεγα για το πνευματικό του status?? Αυτό εννούσα!!
Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ, ο Πετρομήτσος έχει βρει "παραθυράκια" για νόμους που ακόμα δεν υπάρχουν. Είναι πολύ μπροστά τελικά σας λέω...
Θα φτιάξει καντίνα (πάει το ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ), θα αλλάξει μοκέτα, θα γίνει άνθρωπος.
Τον έχει παρακαλέσει για αυτό ο Ουδέποτας, ο οποίος έχει αναλάβει εκ νέου τη νέα μελέτη των εγκαταστάσεων με τη δική του εξειδικευμένη ομάδα (φήμες θέλουν ακόμα και το Σικελό να εμφανίζεται και την Θρήνη να λιώνει..."Μα πείτε μου δεν μοιάζει με Σικελό??") και θεωρείται από το νέο συνέταιρο υπεύθυνος για το όλο έργο.
Η κακοτυχία χτύπησε δυστυχώς την ομάδα από την πρώτη κιόλας μέρα με αποτέλεσμα την απώλεια κάποιων τηλεφωνικών αριθμών καθώς και αρχείων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ελπίζουμε ότι το εγχείρημα θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη επιτυχία διότι προφανέστατα είναι δικής του σχεδίασης. Αυτό φαίνεται κυρίως από τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι τεχνικές του αιφνιδιασμού. Φανταστήτε πως την Παρασκευή αποφάσισε ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ο νέος σταθιμός...Τς τς τς...μα τόσο μπροστά λοιπόν??
Αααα η δεύτερη εικόνα... Αυτή την έβαλα για να μου θυμίσει όταν τελειώσω να γράφω το post να κάνω μία σημείωση...
Αφορά κυρίως τους εργαζόμενους στην επιχείρηση Πετρομήτσου, οι οποίοι διακατέχονται από το γνωστό μούδιασμα στο στομάχι, από την ίδια γεύση αηδίας που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ (επίκαιρο...) αλλά κυρίως όσοι ήμασταν κάτοικοί της...
Το όργανο του ανθρώπινου σώματος που βλέπετε στην εικόνα 1 έχει πολλές σημασίες. Εδώ βρίσκεται όχι σαν εξώφυλλο του γνωστού δίσκου αλλά ως έννοια...
Λοιπόν?? Σας φαίνεται φοβερό και τρομερό?? Όχι και τόσο ε??
Έτσι είναι. Να ξέρετε ότι κανείς δεν μπορεί να σας κάνει κακό με αυτό, όσο, όπως και προς όποιους και να το χρησιμοποιεί...
Το πιο επικίνδυνο στη ιστορία είναι τα σάλια στο πάτωμα...

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2006

Χρόνια πολλά...

Καλά χαμπάρι δεν έχουμε πάρει...ευτυχώς που υπάρχει και η τηλεόραση και το net για να καταλάβουμε οτι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Τώρα θα μου πείτε, το καταλάβουμε δεν το καταλάβουμε Χριστούγεννα είναι αυτά, θα έρθουν και θα φύγουν πάλι...
Η αλήθεια είναι πάντως οτι αυτές τις μέρες, έστω και για λίγες ακόμα, κάτι γίνεται, κάπως αλλάζει η διάθεση...Το παρατηρώ και από τον εαυτό μου...το Σάββατο το βράδυ πηγαίνοντας στη δουλειά μου με κάποιον από τους πολλούς εν Αθήναις tariffs έδειξα Ιώβεια υπομονή...
Ο τύπος είχε μόλις αγοράσει ένα mp3 player, και σώνει και καλά (και επειδή ο μαλάκας εγώ του είπα με τί ασχολούμαι) με είχε για μία ώρα και μου έβαζε κρητικές μαντινάδες-νέας παραγωγής όμως- για να του πω αν μου φαίνεται καλός ο ήχος...Ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα χτυπούσα το πόδι μου νευρικά με το ρυθμό, μέχρι βεβαίως να του χτυπήσω το κεφάλι (πάλι με το ρυθμό φυσικά..) αυτή τη φορά δεν με πείραξε...Έβλεπα τον κόσμο, τις βιτρίνες και σκεφτόμουν..."ε, και τι να λέει??" ας ακούσουμε και μία μαντινάδα Χριστουγεννιάτικα, μπας και μας πάει καλά the new year γιατί τα τελευταία μας έχουν πάει μαμιώντας...
Και δώστου ο tariff με τις μαντινάδες και δώστου οι καλλιτέχνες αφιερώσεις (καθόσον το πρόγραμμα ήταν ηχογραφημένο από μαγαζί) και δώστου εγώ να γουστάρω...ο ταρίφας με ψυχολόγησε και μου είπε: να ψάξεις να βρεις Αναγνωστάκη και Ζερβάκη. Μόνο αυτοί οι δύο είναι γνήσιοι Κρητικοί.
Με τα πολλά γίναμε φίλοι, μου έδειξε και photo της μηχανής του και της γκόμενάς του, "κοίτα τί καβαλάω μου είπε", συγχαρητήρια του είπα, ευχαριστώ μου είπε, για τη μηχανή μιλάω του είπα, δεν πειράζει," ισχύει και για τα δύο" μου είπε...
Να σαι καλά ρε φίλε, ευτυχώς που είναι Χριστούγεννα, γιατί σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή σε είχα πετύχει θα τρώγαμε τα μουστάκια μας...και επειδή εγώ δεν έχω μουστάκι, ότι τρώγαμε, θα το τρώγαμε από το δικό σου...
Στο θέμα μας...δεν μπορώ μέρες που είναι να μην σκεφτώ τον Πετρομήτσο...δεν μπορώ να μην νιώσω την αγωνία του για το πως θα καταφέρει να καταβάλλει αυτό το καταραμένο δώρο Χριστουγέννων...άντε να δούμε και φέτος...αν και λέγεται ότι θα "καθαρίσει" ο καινούριος...
ο οποίος όμως δεν -θέλει να- ξέρει τις προηγούμενες αμαρτίες του μαγαζιού...αλλά φευ...
η μετάβαση από τα αλώνια στα σαλόνια προϋποθέτει να γνωρίζεις από που φεύγεις αλλά και που πας...
μην στεναχωριέσαι όμως...θα στο θυμίσουμε εμείς...άσε να περάσουν οι εορτές, να εγκατασταθείς και εσύ με το καλό και εδώ είμαστε...θα σου έρθουμε να γνωριστούμε και από κοντά...Για τους υπόλοιπους:
Καλές γιορτές και χρόνια πολλά. Χαλαρώστε λίγο και πιάστε το πνεύμα των ημερών...αυτό δεν κάνει καλό μόνο στις ημέρες και το πνεύμα...αλλά κυρίως σε εσάς...

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2006

I don't wanna lose you Petromhtsos...


Η αλλιώς το μότο του Πετρομήτσου. Ποιος ξέρει, του το είπαν, το άκουσε από τρίτους, το διάβασε(αν και αυτο το τελευταίο το αποκλείω)...???
Πάντως του άρεσε. Βέεεεβαια, το βρήκε πολύ μπάνικο. Και είπε να το εφαρμόσει. Αρχίζει και διώχνει κόσμο, ή σε άλλες περιπτώσεις να τους αναγκάζει με τη συμπεριφορά του (το φέρσιμο λέω, Πετρομήτσο) να αποχωρήσουν. Βόμβα στο μαγαζί. Εφτά νομά σε ένα δωμά και βγάλε. Δεν έχεις να πεις καλημέρα. Ή κάνεις υπομονή και τη λες το απόγευμα.
"Ωραίο το κόλπο", λέει ο Πετρομήτσος στους άλλους. "Τζάμπα οικονομία!!", του λέει και ο Ουδέποτας. Εδώ να σημειώσω ότι όποιος έχει απορία σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα έπρεπε να πληρώνουν, ανήκει σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
α) Λέγεστε Παντελής, κατοικείτε κάπου στα Ακαρνανικά Όρη, και φέρεσθε να είστε μαζί με άλλους δύο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, οι μοναδικοί εν Ελλάδι που δεν τους χρωστάει ο Πετρομήτσος.
β) Έχετε ξεκινήσει να διαβάζετε το μπλογκ ανάποδα. Η αρχή είναι κάτω. Από κάτω προς τα πάνω δηλαδή. Καλά, πρώτη φορά μπαίνετε σε μπλογκ??
Αυτά και συνεχίζουμε. Με έχει πάρει από κάτω, από σήμερα το μεσημέρι. Τέτοια ψυχολογία δεν είχα ποτέ...Χάλια σκέτα. This is why...
Έμαθα, και από αξιόπιστη πηγή βεβαίως βεβαίως, ότι ο νέος συνέταιρος του Πετρομήτσου θέλει να τον παραγκωνίσει (να σου την κάνει, Πετρομήτσο). Πολύ με λύπησε αυτή η είδηση. Δε γουστάρω το λέω...Πως θα είναι χωρίς τον Πετρομήτσο??
Πραγματικά αγωνιώ...Σας παρακαλώ όμως, εάν μάθετε οτιδήποτε για την τύχη του αγαπημένου μας Πετρομήτσου και της παρέας του πείτε μου. Αν και, πιστεύω ότι υπό την πρυτανεία της λογικής θα πράξει ορθώς και ο συνέταιρος του και θα κρατήσει το άξιο στέλεχος κοντά του...Ίδωμεν.....................................................................................................................

Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2006

TAKE THE MONEY AND RUN...


Τώρα θα πείτε που κολλάει αυτό....Τι δουλειά έχει ένα φύλλο από μπλοκ επιταγών εδώ...λοιπόν...επειδή blog επιταγών δεν υπάρχει θα μιλήσουμε για μπλοκ επιταγών. Και εξηγούμαι:
Αν, λέω αν, δείτε ποτέ ένα τέτοιο χαρτί με το όνομα του Πετρομήτσου γραμμένο επάνω, απλά τρέξτε.
Τρέξτε ακόμα και αν γράφει μόνο Πέτρος ή μόνο Μήτσος. Μη σας πω να τρέξετε χωρίς καν να δείτε τί όνομα γράφει (σύμφωνα με το νόμο τον πιθανοτήτων, αν είστε κάτοικος Ελλάδος, είναι περισσότερες οι πιθανότητες να σας χρωστάει χρήματα ο Πετρομήτσος, παρά το αντίθετο.)
Θα μου πείτε που το θυμήθηκα τώρα αυτό....Για...κοιτάξτε την ημερομηνία...είναι περίοδος πληρωμής. Βέβαια για τον Πετρομήτσο περίοδος πληρωμής είναι από την πρώτη ημέρα κάθε μήνα μέχρι και την εικοστή έννατη (συνήθως ανάμεσα σε αυτές τις ημερομηνίες πληρώνει, εκτός αν μπερδέψει το μήνα και μπει ο επόμενος οπότε εξαφανίζεται μέχρις "να βρει λεφτά"...ανατρέξτε σε παλαιότερο post)
Έτσι λοιπόν και το Δεκέμβριο ξεκίνησαν σιγά σιγά οι πληρωμές. Και για να είναι κατοχυρωμένος ο Πετρομήτσος έχει το εξής σχέδιο:
Όποτε και όταν πληρώνει απαιτεί: να είναι παρόντες εκτός από τους εργαζόμενους και διάφοροι συνδικαλιστές(χοντροί, λεπτοί δεν έχει σημασία...)
Αυτό το κάνει για να έχει μάρτυρες (ξέρετε πόσο έχει πάει το χαρτί?? που να κόβει αποδείξεις).
Εάν πρόκειται για δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα η επίδομα αδείας οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι:
Να βρίσκονται πέντε ώρες πριν την πτήση, sorry την πληρωμή, στις εγκαταστάσεις του ομίλου του. Όποιος δεν συμμορφωθεί με την παραπάνω οδηγία, χάνει το δικαίωμά του να διεκδικήσει τα χρήματα για ένα χρόνο. Πολλόι εργαζόμενοι δηλαδή φέτος, θα λάβουν το προηγούμενο δώρο Χριστουγέννων επειδή last year άργησαν να φτάσουν στο Πετρομητσέικο...Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι από τις 20 Δεκεμβρίου έξω από το Πετρομητσέικο και να ψάλλουν τα κάλαντα. Αν μπει ο Ιανουάριος και δεν έχει δοθεί το δώρο, θα πρέπει να γνωρίζουν και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ώστε να αλλάξουν τροπάρι χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τα κάλαντα των Φώτων.
Καλό θα είναι επίσης να έχουν μαζί τους και ένα αρνί σε βαθεία ψύξη μήπως και πιάσει Πάσχα.
Έτσι λοιπόν και χθες έπεσε το πρώτο παραδάκι...καλή αρχή και καλές γιορτές και..εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Κυριακή, Δεκεμβρίου 03, 2006

shit happens...

Όταν είναι να πάει κάτι στραβά, θα πάει. Βασικός νόμος του Murphy.
Πόσο μάλλον όταν είναι να πάει κάτι στραβά και όλοι βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση...
Ε, τότε είναι σίγουρο οτι όχι μόνο στραβά θα πάει αλλά μέχρι και στο διάολο μπορεί να φτάσει.
Για να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους:
Ο Πετρομήτσος έχει την ατυχία να ηγείται-τυπικά-ενός ομίλου εταιριών Μ.Μ.Ε.
Αυτό φυσικά δεν προυποθέτει ή προαπαιτεί ηγετικές ικανότητες, ούτε προτέρα ενασχόληση με το αντικείμενο.
Δηλαδή, πίνεις τον καφέ σου χαλαρός και χτυπάει το τηλέφωνο: "Ρε Ντάτα γουστάρεις να σε κάνω πρόεδρο στην εταιρία παραγωγής καλλυντικών που έχω??" Μαλάκας είμαι να πω όχι??
Ε, εντάξει, με τα καλλυντικά έχω όση σχέση έχω και με τη μελέτη νυχτερίδων στις σπηλιές των Πρεσπών αλλά που ξέρεις?? Μπορεί και να τα καταφέρω.
Αυτό σκέφτηκε και ο Πετρομήτσος.
Το πάλεψε από 'δω, το πήγε από ΄κει αλλά μάταια. Δεν του βγαίνει τίποτα, αλλά τι να κάνει...
Βέβαια και εκείνος κάνει ότι μπορεί, δηλαδή: πάει κάθε μέρα στο γραφείο του αλλά τι αντιμετωπίζει??
Ένα κοριτσάκι αρνείται να τον υπακούσει. Οι κλητήρες έχουν κάνει ταπετσαρία στο τζάμι τα εξώδικα. Τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος τους ξέρει με τα μικρά τους ονόματα. Τους υπαλλήλους του ΙΚΑ και του σώματος επιθεώρησης εργασίας επίσης. Τους εκπροσώπους-συνδικαλιστές επίσης. Κάθε μέρα μαζί είναι. Τρώνε, πίνουνε, μια παρέα είναι που λέει ο λόγος. Δεν του πάει να τους χάσει. Κάτι πρέπει να κάνει για να σώσει το μαγαζί του.
Αποφασίζει να κάνει μία συνεργασία. Το κάνει. Βρίσκει έναν ιδιοκτήτη άλλης εταιρίας (ναι, κανονικό) και συνεταιρίζονται.
Ελπίζει ότι αυτός τουλάχιστον θα έχει λεφτά...θα δείξει.
(Συν)Αποφασίζουν(??) λοιπόν να κάνουν καινοτόμες κινήσεις.
Σταματούν όλες τις εκπομπές από το ραδιοφωνικό σταθμό. Εκτός από μία. Είναι ένας που δεν θέλει να κάνει δωρεάν οικειοθελή αποχώρηση-παραίτηση, αλλά ο Πετρομήτσος σκέφτεται:"Που θα πάει, θα βαρεθεί εδώ μέσα μοναχός του και θα φύγει στο τέλος"
Αλλάζουν το χαρακτήρα του σταθμού με μία άκρως ευρηματική κίνηση. Θα είναι κατά βάση μουσικός, με αθλητικά δελτία ειδήσεων αλλά με έναν σαφή πολιτιστικό τόνο."Χμμμ...ωραίο ακούγεται.." θα σκέφτηκε.
Υπάρχουν κάποια θεματάκια με το ΕΣΡ σχετικά με την άδεια της επιχείρησης καθώς και με τον αριθμό του προσωπικού που αυτή πρέπει να απασχολεί, αλλά μέχρι να ασχοληθεί το ΕΣΡ, όλο και κάποιον γνωστό θα βρούμε εκεί μέσα(είναι μικρός ο κόσμος γαρ...)
Θα διώξει όλους όσους δε γουστάρει οπότε θα μειώσει και τα λειτουργικά κόστη. Όσοι απομείνουν θα εργάζονται αν είναι δυνατόν και στις τέσσερις εταιρίες του ομίλου (ίσως και στις εταιρίες του συνεταίρου του αυτό θα το σκεφτεί αργότερα).
Ο αγαπημένος του σταθμός είναι ο Μπέρτι οπότε έτσι σκέφτεται να τον κάνει.
Αφου το ξέρετε: Δε μασάει ο Πετρομήτσος, δεν έχει ανάγκη κανέναν. Όσο έχει τους φίλους του Ουδέποτα και Τρομπόνη κανείς δεν μπορεί να τον ακουμπήσει, όπως και συμαβαίνει δηλαδή.
Ο δε Ουδέποτας χάρηκε τόσο πολύ με αυτή την εξέλιξη που του ήρθε πάλι η όρεξη για χαβαλέ.
Έψαχναν οι επιθεωρητές εργασίας τον -μόλις παραιτηθέντα- Κατουρτζή και εκείνος τους απάντησε:"Αααα ιφτουός ίβγαλε τόσα πολλά λιφτά και έχει πάει στις Κάννς(Κάννες)."
Τι ωραία που περνάμε!!!

Σάββατο, Δεκεμβρίου 02, 2006

the story...

Ο Πετρομήτσος δε γουστάρει τσαμπουκάδες...από κανέναν. Κατάγεται από μια επαρχία που βγάζει άντρες...Όταν χρειαστεί δίνει μία με το χέρι στο τραπέζι και κόβονται τα πόδια όλων. Στην τελική ή είναι ο αφεντικός ή δεν είναι. Και σε όποιον του γουστάρει. Αυτός κάνει κουμάντο στο μαγαζί.
Το τελευταίο του επίτευγμα και επιτομή της μαγκιάς έχει να κάνει με την πρωτάκουστη άρνηση υπαλλήλου του να υπακούσει στις εντολές του. Τόλμησε που λέτε μία τηλεφωνήτρια του ομίλου που έχει στην κατοχή του, να -άκουσον άκουσον- αρνηθεί να μεταφερθεί κατά τη διάρκεια της εργασίας της σε ένα άλλο τηλεφωνικό κέντρο κάποιας άλλης εταιρίας του ομίλου. Λες και το δεύτερο δεν είναι και πάλι ένα....τηλέφωνο!! Τί σημασία έχει που είναι δύο διαφορετικές εταιρίες που απλά συστεγάζονται?? Τι είπατε?? Αυτό είναι παράνομη απασχόληση άρα ένας πολύ σοβαρός παράγοντας για την αύξηση του ήδη υπερμεγέθη αριθμού ανεργίας in Greece??
Μα...σας παρακαλώ....για τον Πετρομήτσο μιλάμε. Αυτά δεν έχουν σημασία...
Τη βουτάει που λέτε από το χέρι και την "τραβολογάει" ώστε να της τονίσει που πρέπει να μεταφερθεί η εργασία της. Ευτυχώς που δεν έχει και κανά κρεωπολείο δηλαδή, γιατί η μικρή θα έπαιρνε παραγγελίες από σουβλατζίδικα. Η μικρή, 20 ετών, τον απειλεί οτι θα πάρει τηλέφωνο τη μητέρα της. Ο Πετρομήτσος έχει μία στιγμιαία αναλαμπή με τα παιδιά του και την οικογένεια...Χέστηκε...συνεχίζει να την τραβολογάει. Εκείνη όντως τηλεφωνεί στη μητέρα της. Η μητέρα (η οποία εργάζεται μαζί με την κόρη) φτάνει μαζί με την αστυνομία. Ο Πετρομήτσος δεν μασάει ("σάματις πρώτη φορά είναι?").
Μετά δεν ξέρω τι έγινε. Όλα τα ends των ιστοριών του Πετρομήτσου είναι κάπως θολά. Στο τέλος ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι έγινε...

for the record:
1)Μάνα-κόρη είναι απλήρωτες δύο μήνες χωρίς άλλη πηγή εισοδήματος.

2)Οι grande συνδικαλιστές του χώρου, ήταν, ο ένας σε συζητήσεις για το ασφαλιστικό του κλάδου και ο άλλος πάνω σε ένα αεροπλάνο στα μέρη του Φούκα κραυγάζοντας:"Πετάμε πάνω ακριβώς από το σημείο που βρίσκονται τα πτώματα των πέντε κυνηγών, το αποτέλεσμα του ειδεχθούς εγκλήματος¨."
Περαστικά μας.

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2006

ΠΕΤΡΟΜΗΤΣΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ...

Δεν σου φταίνε τα κοριτσάκια Πετρομήτσο...είσαι απαράδεκτος και -έξω από το χαβαλέ- όποια μαλακία και να έχεις κάνει πριν(και είναι αρκετές...) είναι πταίσμα μπροστά στη χθεσινή...Αλλά επειδή τις τελευταίες ημέρες τρέχω σαν ομοφυλόφιλος, είσαι τυχερός γιατί δεν μπορώ να ανανεώνω το μπλόγκι ως θα ήθελα...αλλά αργά το βράδυ σήμερα θα δώκω λεπτομέρειες...