Κυριακή, Δεκεμβρίου 03, 2006

shit happens...

Όταν είναι να πάει κάτι στραβά, θα πάει. Βασικός νόμος του Murphy.
Πόσο μάλλον όταν είναι να πάει κάτι στραβά και όλοι βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση...
Ε, τότε είναι σίγουρο οτι όχι μόνο στραβά θα πάει αλλά μέχρι και στο διάολο μπορεί να φτάσει.
Για να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους:
Ο Πετρομήτσος έχει την ατυχία να ηγείται-τυπικά-ενός ομίλου εταιριών Μ.Μ.Ε.
Αυτό φυσικά δεν προυποθέτει ή προαπαιτεί ηγετικές ικανότητες, ούτε προτέρα ενασχόληση με το αντικείμενο.
Δηλαδή, πίνεις τον καφέ σου χαλαρός και χτυπάει το τηλέφωνο: "Ρε Ντάτα γουστάρεις να σε κάνω πρόεδρο στην εταιρία παραγωγής καλλυντικών που έχω??" Μαλάκας είμαι να πω όχι??
Ε, εντάξει, με τα καλλυντικά έχω όση σχέση έχω και με τη μελέτη νυχτερίδων στις σπηλιές των Πρεσπών αλλά που ξέρεις?? Μπορεί και να τα καταφέρω.
Αυτό σκέφτηκε και ο Πετρομήτσος.
Το πάλεψε από 'δω, το πήγε από ΄κει αλλά μάταια. Δεν του βγαίνει τίποτα, αλλά τι να κάνει...
Βέβαια και εκείνος κάνει ότι μπορεί, δηλαδή: πάει κάθε μέρα στο γραφείο του αλλά τι αντιμετωπίζει??
Ένα κοριτσάκι αρνείται να τον υπακούσει. Οι κλητήρες έχουν κάνει ταπετσαρία στο τζάμι τα εξώδικα. Τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος τους ξέρει με τα μικρά τους ονόματα. Τους υπαλλήλους του ΙΚΑ και του σώματος επιθεώρησης εργασίας επίσης. Τους εκπροσώπους-συνδικαλιστές επίσης. Κάθε μέρα μαζί είναι. Τρώνε, πίνουνε, μια παρέα είναι που λέει ο λόγος. Δεν του πάει να τους χάσει. Κάτι πρέπει να κάνει για να σώσει το μαγαζί του.
Αποφασίζει να κάνει μία συνεργασία. Το κάνει. Βρίσκει έναν ιδιοκτήτη άλλης εταιρίας (ναι, κανονικό) και συνεταιρίζονται.
Ελπίζει ότι αυτός τουλάχιστον θα έχει λεφτά...θα δείξει.
(Συν)Αποφασίζουν(??) λοιπόν να κάνουν καινοτόμες κινήσεις.
Σταματούν όλες τις εκπομπές από το ραδιοφωνικό σταθμό. Εκτός από μία. Είναι ένας που δεν θέλει να κάνει δωρεάν οικειοθελή αποχώρηση-παραίτηση, αλλά ο Πετρομήτσος σκέφτεται:"Που θα πάει, θα βαρεθεί εδώ μέσα μοναχός του και θα φύγει στο τέλος"
Αλλάζουν το χαρακτήρα του σταθμού με μία άκρως ευρηματική κίνηση. Θα είναι κατά βάση μουσικός, με αθλητικά δελτία ειδήσεων αλλά με έναν σαφή πολιτιστικό τόνο."Χμμμ...ωραίο ακούγεται.." θα σκέφτηκε.
Υπάρχουν κάποια θεματάκια με το ΕΣΡ σχετικά με την άδεια της επιχείρησης καθώς και με τον αριθμό του προσωπικού που αυτή πρέπει να απασχολεί, αλλά μέχρι να ασχοληθεί το ΕΣΡ, όλο και κάποιον γνωστό θα βρούμε εκεί μέσα(είναι μικρός ο κόσμος γαρ...)
Θα διώξει όλους όσους δε γουστάρει οπότε θα μειώσει και τα λειτουργικά κόστη. Όσοι απομείνουν θα εργάζονται αν είναι δυνατόν και στις τέσσερις εταιρίες του ομίλου (ίσως και στις εταιρίες του συνεταίρου του αυτό θα το σκεφτεί αργότερα).
Ο αγαπημένος του σταθμός είναι ο Μπέρτι οπότε έτσι σκέφτεται να τον κάνει.
Αφου το ξέρετε: Δε μασάει ο Πετρομήτσος, δεν έχει ανάγκη κανέναν. Όσο έχει τους φίλους του Ουδέποτα και Τρομπόνη κανείς δεν μπορεί να τον ακουμπήσει, όπως και συμαβαίνει δηλαδή.
Ο δε Ουδέποτας χάρηκε τόσο πολύ με αυτή την εξέλιξη που του ήρθε πάλι η όρεξη για χαβαλέ.
Έψαχναν οι επιθεωρητές εργασίας τον -μόλις παραιτηθέντα- Κατουρτζή και εκείνος τους απάντησε:"Αααα ιφτουός ίβγαλε τόσα πολλά λιφτά και έχει πάει στις Κάννς(Κάννες)."
Τι ωραία που περνάμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: