Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2006

TAKE THE MONEY AND RUN...


Τώρα θα πείτε που κολλάει αυτό....Τι δουλειά έχει ένα φύλλο από μπλοκ επιταγών εδώ...λοιπόν...επειδή blog επιταγών δεν υπάρχει θα μιλήσουμε για μπλοκ επιταγών. Και εξηγούμαι:
Αν, λέω αν, δείτε ποτέ ένα τέτοιο χαρτί με το όνομα του Πετρομήτσου γραμμένο επάνω, απλά τρέξτε.
Τρέξτε ακόμα και αν γράφει μόνο Πέτρος ή μόνο Μήτσος. Μη σας πω να τρέξετε χωρίς καν να δείτε τί όνομα γράφει (σύμφωνα με το νόμο τον πιθανοτήτων, αν είστε κάτοικος Ελλάδος, είναι περισσότερες οι πιθανότητες να σας χρωστάει χρήματα ο Πετρομήτσος, παρά το αντίθετο.)
Θα μου πείτε που το θυμήθηκα τώρα αυτό....Για...κοιτάξτε την ημερομηνία...είναι περίοδος πληρωμής. Βέβαια για τον Πετρομήτσο περίοδος πληρωμής είναι από την πρώτη ημέρα κάθε μήνα μέχρι και την εικοστή έννατη (συνήθως ανάμεσα σε αυτές τις ημερομηνίες πληρώνει, εκτός αν μπερδέψει το μήνα και μπει ο επόμενος οπότε εξαφανίζεται μέχρις "να βρει λεφτά"...ανατρέξτε σε παλαιότερο post)
Έτσι λοιπόν και το Δεκέμβριο ξεκίνησαν σιγά σιγά οι πληρωμές. Και για να είναι κατοχυρωμένος ο Πετρομήτσος έχει το εξής σχέδιο:
Όποτε και όταν πληρώνει απαιτεί: να είναι παρόντες εκτός από τους εργαζόμενους και διάφοροι συνδικαλιστές(χοντροί, λεπτοί δεν έχει σημασία...)
Αυτό το κάνει για να έχει μάρτυρες (ξέρετε πόσο έχει πάει το χαρτί?? που να κόβει αποδείξεις).
Εάν πρόκειται για δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα η επίδομα αδείας οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι:
Να βρίσκονται πέντε ώρες πριν την πτήση, sorry την πληρωμή, στις εγκαταστάσεις του ομίλου του. Όποιος δεν συμμορφωθεί με την παραπάνω οδηγία, χάνει το δικαίωμά του να διεκδικήσει τα χρήματα για ένα χρόνο. Πολλόι εργαζόμενοι δηλαδή φέτος, θα λάβουν το προηγούμενο δώρο Χριστουγέννων επειδή last year άργησαν να φτάσουν στο Πετρομητσέικο...Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι από τις 20 Δεκεμβρίου έξω από το Πετρομητσέικο και να ψάλλουν τα κάλαντα. Αν μπει ο Ιανουάριος και δεν έχει δοθεί το δώρο, θα πρέπει να γνωρίζουν και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ώστε να αλλάξουν τροπάρι χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τα κάλαντα των Φώτων.
Καλό θα είναι επίσης να έχουν μαζί τους και ένα αρνί σε βαθεία ψύξη μήπως και πιάσει Πάσχα.
Έτσι λοιπόν και χθες έπεσε το πρώτο παραδάκι...καλή αρχή και καλές γιορτές και..εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

4 σχόλια:

srm1033 είπε...

πες μου πως έτρεξες και εσύ να προλάβεις?????

Ντάτα Μπέης είπε...

Να σου πω την αλήθεια μου convinsed έτοιμος ήμουν...αλλά πρυτάνευσε η φωνή της λογικής μέσα μου και είπε:"τί πας να κάνεις?? εδώ καλά καλά δεν πληρώνει αυτούς που δουλεύουν εκεί θα πληρώσει εσένα(εμένα)???"
Και έκατσα on my eggs...

srm1033 είπε...

οκ slow the eggs

Ντάτα Μπέης είπε...

Ναι, και good wines...