Παρασκευή, Φεβρουαρίου 09, 2007

Αλλάζει ο άνθρωπας???

Θέλω τη βοήθειά σας...Με αφορμή γεγονότα των τελευταίων ημερώνε, προβληματίζομαι σχετικώς με το αν τελικώς ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει. Δηλαδής αν από καλός μπορεί να γίνει κακός ή τούμπαλιν. Μπορεί ο ρουφιάνος να σταματήσει να εξασκεί την τέχνη του??
Μπορεί ο γλύφτης να σταματήσει να παριστάνει το γιουσουφάκι του οποιουδήποτε και να αποφασίσει να πατήσει στα πόδια του, έτσι για αλλαγή βρε αδερφέ!?? Αυτό που λένε, ότι ο τάδε είναι καλός κατά βάθος, πώς μπορεί να το μετρήσει κανείς?? Πόσο είναι αυτό το βάθος??
Μετράται σε μέτρα, δηλαδή σε καμμιά κοσαριά μέτρα είμαι καλός αλλά στα πρώτα δέκα γάμα τα?? Μετράται σε χρόνο, δηλαδή αν τον γνωρίσεις καλύτερα είναι καλό παιδί ?? Πόσες ευκαιρίες τελικά πρέπει τελικά να δίνεις στον καθένα?? Παρακαλώ απαντήστε μου γιατί πολύ με τυραννάει το θέμα....
Α, να σας πω επίσης οτι η δική μου γνώμη είναι ότι δεν αλλάζει ο άνθρωπος, αλλά μπορείτε να με πείσετε για το αντίθετο...αν και ο σοφός λαός λέει και αυτό με το Μανωλιό και τα ρούχα του...
Skull and bones my friends....

5 σχόλια:

srm1033 είπε...

Δεν ξερω σε ποιον αναφέρεσαι, εχει να κάνει με την κουβέντα μας? Ο άνθρωπος χαρακτήρα δεν αλλάζει μόνο συμπεριφορά κάποια στιγμή .

Ντάτα Μπέης είπε...

Όχι convinced δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την κουβέντα μας, όσο με το ότι προσπαθούν να με πείσουν τελευταία ότι όλα τα κωλολαμόγια-γλύφτες-ρουφιάνοι(όλα αυτά με στοιχεία...) είναι "κατα βάθος καλά παιδιά". Όσο για την αλλαγή συμπεριφοράς που λες, αν δεν πρόκειται για περίπτωση που χρήζει ιατρικής παρακολούθησης, επιμένω ότι πρόκειται για διπροσωπία και επομένως "άλλαξε ο Μανωλιός...."

Ντάτα Μπέης είπε...

Και επειδή κάποιοι ήδη "μυγιάστηκαν" το post δεν αναφέρεται σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά σε όλους μαζί...Αναφέρεται σε όλες τις περιπτώσεις των ανθρώπων που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες και οι οποίοι είναι αρκετοι, δυστυχώς(για μας) ή ευτυχώς (για αυτούς)...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι της άποψης πως ο χαρακτήρας δεν αλλάζει. Απλά μεγαλώνουμε και προσαρμόζεται ανάλογα. Εκτός φυσικά αν κάτι σημαντικό συμβεί που σε κάνει να δεις αλλιώς τα πράγματα.

Ντάτα Μπέης είπε...

Ok ok συμφωνώ...όχι τίποτα άλλο αλλά είχα αρχίσει να έχω αμφιβολίες για αυτά που ακούω...